Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανακοίνωσε ότι το εθνικό ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών ανέρχεται σε 678,8. Την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους και εβδομάδα ήταν 646,3 και τον προηγούμενο μήνα 253,8.

Ωστόσο, η επταήμερη επίπτωση δεν παρέχει πλήρη εικόνα της κατάστασης της μόλυνσης. Οι ειδικοί είναι πεποισμένοι εδώ και αρκετό καιρό ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που δεν καταγράφονται από το RKI - κυρίως επειδή πολλοί επιμολυσμένοι δεν έχουν κάνει PCR - τεστ. Μόνο τα θετικά PCR - τεστ υπολογίζονται στις στατιστικές έρευνες.

Επιπλέον, μεταγενέστερες αναφορές ή προβλήματα μετάδοσης μπορεί να οδηγήσουν σε παραμόρφωση των μεμονωμένων ημερήσιων τιμών.

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανέφεραν τελευταία 130.728 λοιμώξεις (προηγούμενη εβδομάδα: 133.950) και 122 θανάτους (προηγούμενη εβδομάδα: 175) στο RKI εντός μιας ημέρας.

Και εδώ, οι συγκρίσεις των δεδομένων είναι δυνατές σε περιορισμένο βαθμό λόγω της απόκρισης των τεστ, των μεταγενέστερων αναφορών αλλά και των προβλημάτων διαβίβασης.

Γενικά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων νέων λοιμώξεων και θανάτων παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις από μέρα με τη μέρα, καθώς πολλά ομόσπονδα κρατίδια δεν διαβιβάζουν στοιχεία στο RKI, ιδίως το Σαββατοκύριακο, και στη συνέχεια αναφέρουν τα κρούσματά τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Το RKI έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας 28.673.212 αποδεδειγμένες λοιμώξεις με Sars-CoV-2.

Ο πραγματικός συνολικός αριθμός όμως είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλές λοιμώξεις δεν ανιχνεύονται ούτε γίνονται γνωστές.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Γερμανική Ομοσπονδία Νοσοκομείων (DKG) αντιμετωπίζει με ανησυχία τον αυξανόμενο αριθμό απουσιών του προσωπικού  στα νοσοκoμεία και τις κλινικές λόγω ασθενειών από τον κορωνοϊό και καραντίνας.

"Λαμβάνουμε αναφορές από όλα τα ομόσπονδα κρατίδια ότι μεμονωμένοι θάλαμοι και τμήματα πρέπει να σταματήσουν την λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ του DKG, Gerald Gaß.