Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η σημερινή καταγγελία του υπουργού Υγείας πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήγε στη δεξίωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα.

Μιλώντας στο Open, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μάς εγκαλεί η αντιπολίτευση που δεν παίρνουμε αυστηρά μέτρα και με λύπη μου βλέπω ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς. Προβλέπονται 5 μέρες απομόνωσης, χωρίς να μετράει η πρώτη μέρα. Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην τέταρτη μέρα και αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην πέμπτη".

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα: "Δεν έχει κανένα νόημα εάν έχεις ή όχι θετικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα 'ΚΝ' στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο, εν μέσω καραντίνας. Εάν την είχε ολοκληρώσει, θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα. Το πρωτόκολλο είναι σαφές. Πέντε μέρες καραντίνα και πέντε μέρες με μάσκα", είπε, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας "έσπασε την καραντίνα".

Στην εκπομπή παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του κ. Τσίπρα, όπως και έκανε. Παρατίθεται το αποτέλεσμα της εξέτασης, όπως παρουσιάστηκε τηλεοπτικά:

 

ΣΥΡΙΖΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

"Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.

Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

Αλλά ποιον έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται".

Πλεύρης

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Υγείας επανήλθε με σχετικό tweet:

"Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ".

Παρέθεσε, δε, και το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ: