Στα 350.000 υπολογίζει τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ο Γιώργος Παυλάκης. Σε ανάρτησή του, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ επισημαίνει πως η χώρα μας έχει σίγουρα 1 στους 30 με ενεργή μόλυνση.

Αγγλία έφτασε 1 στους 14 με ενεργή μόλυνση την περασμένη εβδομάδα, παρ ότι είναι πάνω από 95% εμβολιασμένοι, προηγούμενα μολυσμένοι ή και τα δυο. Δεν θα πρέπει να γίνει αυτό στην Ελλάδα, αλλά είναι πιθανόν αν συνεχίσει η αδράνεια", σημειώνει.

Ο κ. Παυλάκης καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην μολυνθούν. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Τα καθήκοντα των πολιτών είναι:

Απαιτείστε ακριβή και λεπτομερή ενημέρωση για την επιδημία, χωρίς κόλπα που ακούγονται φτηνά και σαν απόπειρα ωραιοποίησης της κατάστασης. Με 41 νεκρούς την ημέρα ή 292 θανάτους την εβδομάδα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Απαιτείστε και στηρίξτε επιβολή κατάλληλων μέτρων που περιορίζουν τα κρούσματα.

Εμβολιαστείτε. Τα εμβόλια είναι ο λόγος που οι θάνατοι και διασωληνώσεις έχουν πέσει πολύ, αναλογικά με τις πολλές μολύνσεις. Τα εμβόλια προστατεύουν, αλλά θα πάρει πολλά χρόνια για να δούμε ότι θα μετριάσουν τις μολύνσεις και την επιδημία. Η τέταρτη δόση βοηθάει πολύ αυτούς που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Μην μολυνθείτε, γιατί έτσι βοηθάτε τον ιό να διαιωνίζει την κυριαρχία του, να δημιουργεί καινούργιες παραλλαγές, που αποφεύγουν τα εμβόλια και τα φάρμακα. Όλοι θα το πληρώσουμε αυτό. Προστατευθείτε με μάσκες, αποστάσεις, καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων. Απαιτείστε ασφαλέστερες μεταφορές και ασφαλή σχολεία και χώρους δουλειάς για τον χειμώνα.

Αν μολυνθείτε, ακολουθείστε τις οδηγίες για καραντίνα μέχρι αρνητικοποίησης και ζητήστε άμεση φαρμακευτική αγωγή, αν είστε σε ευπαθή ομάδα".

Δημ.Κ.