Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να δώσει άλλο όνομα στη νόσο ώστε να απομακρυνθεί οποιοσδήποτε υποτιμητικός ή ρατσιστικός χαρακτηρισμός.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η ονοματοδοσία των ειδών των ιών είναι αρμοδιότητα του International Committee on the Taxonomy of Viruses (ICTV), που βρίσκεται σε διαδικασία για την εύρεση ονόματος της ευλογιάς των πιθήκων.
Ο ΠΟΥ θα έχει ανοιχτό forum για υποψήφια νέα ονόματα που δεν θα είναι προσβλητικά για συγκεκριμένες ομάδες.
Σκοπός είναι να αποφευχθεί η πρόκληση προσβολής σε οποιαδήποτε πολιτιστική, κοινωνική, εθνική, γεωγραφική, επαγγελματική ή εθνική ομάδα και η ελαχιστοποίηση αρνητικής επίδρασης στο εμπόριο, στα ταξίδια, στον τουρισμό ή στο καλό των ζώων, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κοζάνη: Θλίψη για την απώλεια του Μ. Μήγγου, πρωτεργάτη του αναπηρικού κινήματος
Ανακοίνωση 5ης ΥΠΕ για τα θύματα και τους τραυματίες στο εργοστάσιο "Βιολάντα" στα Τρίκαλα
Boehringer Ingelheim και Rectify Pharmaceuticals ανακοινώνουν στρατηγική συνεργασία