Εγκριση από τον FDA για τη θεραπεία της γενικευμένης φλυκταινώδους ψωρίασης (GPP), μιας σπάνιας και απειλητικής για τη ζωή πάθησης του δέρματος που προκαλεί εκρήξεις επώδυνων φυσαλίδων πήρε η Boehringer Ingelheim. Αυτές οι φυσαλίδες, μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια ή σήψη.  

Το θετικό νεύμα είναι για το φάρμακο αντισωμάτων spesolimab της BI. Ο αναστολέας του υποδοχέα IL-36 βρίσκεται επίσης υπό εξέταση στην Ευρώπη και η απόφαση αναμένεται πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Είναι η πρώτη έγκριση για δερματολογική νόσο για τη γερμανική εταιρεία.

Με την ευλογία του FDA, η BI κέρδισε το AnaptysBio στο GPP. Η εταιρεία του Σαν Ντιέγκο έχει επίσης ένα φάρμακο IL-36, το imsidolimab, σε ανάπτυξη και τα αποτελέσματα της φάσης 3 αναμένονται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η BI διεξάγει επίσης μια δοκιμή του  spesolimab  ως θεραπεία συντήρησης για την πρόληψη των δερματολογικών εξάρσεων. Επιπλέον, η εταιρεία διερευνά την αποτελεσματικότητά του έναντι άλλων δερματικών παθήσεων όπως η παλαμοπελματιαία φλυκταινίτιδα και η πυώδης ιδραδενίτιδα.

Υποστήριξη της έγκρισης GPP ήταν μια δοκιμή φάσης 2 με 53 ασθενείς με εξάρσεις. Από αυτούς που έλαβαν θεραπεία με  spesolimab, το 54% ήταν καθαρό από τις φλύκταινες του δέρματος σε σύγκριση με το 6% που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Η προστασία του Spevigo διατηρήθηκε για 12 εβδομάδες.

Η GPP προκαλείται από τη συσσώρευση ουδετερόφιλων, ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων, στο δέρμα. Προκαλεί κόκκινα εξανθήματα και φλεγμονές σε όλο το σώμα. Επειδή είναι τόσο σπάνια, η πάθηση υποδιαγιγνώσκεται και συχνά συγχέεται με άλλες δερματικές διαταραχές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή