Από την αρχή του 2024, όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα έχουν νέες διοικήσεις, οι οποίες θα έχουν τοποθετηθεί με αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο υπουργός Υγείας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην αποπομπή της διοίκησης του "Αγία Όλγα", για να σημειώσει τα εξής:

"Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας, κάναμε μία τηλεδιάσκεψη και κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών. Από την αρχή ζήτησα προσωρινή βελτίωση των εγκαταστάσεων τα νοσοκομεία".

Όπως ανέφερε, οι διοικητές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση: "Δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης", τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, 130 νοσοκομεία και 150 Κέντρα Υγείας θα απορροφήσουν χρήματα του Ταμείου ανάκαμψης. "Αφορά την ριζική ανασύσταση του ΕΣΥ", είπε στη συνέχεια.

Για την αποχώρηση του πρόεδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, είπε ότι έληξε η θητεία του, δεν παραιτήθηκε.

Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται στον "Άγιο Σάββα", όπου ασθενείς με καρκίνο δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες τους στο σπίτι, τόνιε ότι πρόκειται να εφαρμοστεί ευρύτερα.

"Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όσους ασθενείς μπορούμε", ανέφερε, ενώ μίλησε ακόμα για "αποστολή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι του ασθενή για να μην περιμένουν στις ουρές στα φαρμακεία".

Μίλησε, επίσης, για αλλαγές στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ. "Έρχονται 17 μονάδες εγκεφαλικών", τόνισε, ενώ για τα νησιά είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολύ γενναία κίνητρα στους γιατρούς για να υπηρετούν σε αυτά.

 

Πηγές:
ΕΡΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Covid: Απότομη αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη
Τι προκαλεί ο κλιματισμός στο σώμα σας
Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία