Ερευνα του University of Queensland, δείχνει ότι το να είναι κάποιος υπέρβαρος μπορεί να βλάψει την ανοσιακή απόκριση του οργανισμού στη λοίμωξη από τον  SARS-CoV-2 αλλά όχι από την προστασία του εμβολίου.

O Marcus Tong, δήλωσε ότι το εύρημα ακολουθεί την υπάρχουσα έρευνα της ομάδας για το πώς επηρεάζει η COVID-19 υπέρβαρους ανθρώπους.

Ο Tong δήλωσε οτι η ομάδα προηγουμένως έδειξε ότι το να είναι κάποιος υπέρβαρος αυξάνει τη σοβαρότητα του sars-cov2.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι το να είναι κάποιος υπέρβαρος δημιουργεί εξασθενημένη ανοσιακή απόκριση στη λοίμωξη από τον ιό  SARS-CoV-2 αλλά όχι από τον εμβολιασμό.

Οι ερευνητές συνέλλεξαν δείγματα αίματος ανθρώπων που είχαν αναρρώσει από COVID-19 και δεν είχαν επαναμολυνθεί κατά τη διάρκεια της μελέτης, περίπου 3 και 13 μήνες μετά τη λοίμωξη.

Στους 3 μήνες μετά τη λοίμωξη, ο αυξημένος ΔΜΣ συνδεόταν με μειωμένα επίπεδα αντισωμάτων.

Στους 13 μήνες μετά τη λοίμωξη, ο αυξημένος ΔΜΣ συνδεόταν με μειωμένη δραστηριότητα αντισωμάτων και μειωμένο ποσοστό των σχετικών κυττάρων βήτα, είδος κυττάρων που συμβάλλει στο χτίσιμο αυτών των αντισωμάτων που πολεμούν την COVID .

Αντίθετα, αυξημένος ΔΜΣ δεν είχε επίπτωση στην ανοσιακή απόκριση από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, περίπου 6 μήνες μετά τη χορήγηση του δεύτερου εμβολίου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Clinical & Translational Immunology.

Πηγές:
Clinical & Translational Immunology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολυμπιακοί αγώνες: Πότε έρχεται η κορύφωση των επιδόσεων αθλητών στίβου
Τεχνητά αιμοφόρα αγγεία θα μπορούσαν να βελτιώνουν το αποτέλεσμα του bypass
ECDC: Κίνδυνοι για την υγεία όσων επισκεφθούν το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες