Kάθε άτομο συνθέτει μια ατομική μελωδία ζωής με το ηχόχρωμα της καρδιάς του, απολύτως μοναδική, όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα.

Έτσι, μεταφράζοντας τις καρδιακές συχνότητες δύο ατόμων ταυτόχρονα, μπορείτε να συνδεθείτε με ένα άλλο άτομο σε ήχο και φως και να συναντήσετε «πραγματική συνοχή που βασίζεται στις δυο καρδιές», σύμφωνα με τον διάσημο επιστήμονα Rasmus Franciscus Gaupp-Berghausen, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα στις  23-25 Φεβρουαρίου για το 1ου Διεθνές συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής.

Ο Rasmus Franciscus Gaupp-Berghausen θα παρουσιάσει το πρωτοπόρο πρόγραμμα Ευεξίας «Translation of Heart Frequencies into Sound & Color Light» το οποίο έχει εφεύρει, μεταφράζοντας τους ήχους της καρδιάς σε έγχρωμο φως και μουσικό ήχο μέσω αλγορίθμων των δονήσεων που δημιουργούν τη «μελωδία της καρδιάς» για κάθε εξεταζόμενο άτομο. 

Ο ειδικός επιστήμονας, που λόγω της διεθνούς δημοτικότητάς του έχει προσκληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες, σε πανεπιστήμια, συνέδρια και μονάδες υγείας, θα εφαρμόσει το επιστημονικό αυτό πρόγραμμα ζωντανά, για συνέδρους που επιθυμούν να συμμετάσχουν, στις 11:00 π.μ. στις 25/02/2024 στην αίθουσα του Royal Olympic.

Ως τεχνική χαλάρωσης το «Sound of Soul» εφαρμόζεται από το 2011 σε 29 χώρες σε νοσοκομεία, κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, ιατρεία Φυσιοπαθητικής κ.α.

Η προσέγγιση του «Sound of Soul» αποσκοπεί στο να τονίσει την ομορφιά και την ευεξία του ατόμου, ενισχύοντας την εσωτερική ισορροπία με την αντίληψη της δόνησης του ίδιου του ατόμου.

Το αποτέλεσμα της ακρόασης και της εμπειρίας υποστηρίζει το σώμα ώστε να ανακτήσει την αρμονική του κατάσταση μέσω βαθιάς χαλάρωσης  και να ενεργοποιήσει τις αυτορρυθμιζόμενες δυνατότητες σώματος και πνεύματος. 

Το «Sound of Soul»  μπορεί να συμβάλει θετικά σε:

  • Ενίσχυση της εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας
  • Αφύπνιση και βελτίωση της δημιουργικότητας
  • Μεθόδους χαλάρωσης
  • Μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχουσες τεχνικές και εφαρμογές υποστήριξης της ευεξίας

Πώς λειτουργεί

Η Μέθοδος δεν επιδιώκει  να εισαγάγει στην αγορά άλλη μια θεραπευτική συσκευή, η οποία δίνει κάθε είδους διαφορετικές θεραπευτικές υποσχέσεις.

Η θεμελιώδης σκέψη του «Sound of Soul» είναι ότι το σώμα είναι ο θεραπευτής του εαυτού του και αυτορυθμίζεται όταν  αλληλοεπιδρά στο σωστό περιβάλλον.

Ωστόσο, η εσωτερική ισορροπία δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ιδανικά με τεχνητά μέσα παραγόμενων ήχων και μουσικής, αλλά μέσω του ίδιου του ήχου του συγκεκριμένου ατόμου.

Η τεχνική «Sound of Soul»  επιτυγχάνει με τη μέτρηση των ηλεκτρικών παλμών του ίδιου του σώματος και τη μέτρηση της μεταβλητότητας του καρδιακού παλμού (HRV), την μετατροπή του σε ήχους και έγχρωμο φως. Ένας ειδικός προβολέας ενεργοποιείται απευθείας από τους ήχους της μονάδας «Sound of Soul», ώστε ταυτόχρονα με τους ήχους της καρδιάς, να βλέπει και να βιώνει κανείς και τα χρώματα των συχνοτήτων της καρδιάς βάσει του Heart Rate Variability (HRV).

Επειδή η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV), όπως αποδίδεται και από την ορολογία του, περιγράφει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο άθροισμα συχνοτήτων (που καλύπτουν πολύ ευρύτερο εύρος μόνο από τον μετρήσιμο παλμό), δημιουργούνται συνεχώς μεταβαλλόμενοι ήχοι και χρώματα μέσω το συστήματος «Sound of Soul».

Έτσι, το «Sound of Soul» επιτρέπει τη μετατροπή σε πραγματικό χρόνο της δόνησης του ίδιου του σώματος σε μουσική, χρώμα και φως και δίνει τη δυνατότητα, ως θεραπεία χαλάρωσης, να αντιληφθεί και να αφουγκραστεί κανείς τον προσωπικό του παλμό με τη μορφή ήχου και χρώματος, ενισχύοντας την αυτορρύθμιση σώματος και πνεύματος. 

Το συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής  MED FUTURE 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης (SPORTSMEDWORLD).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση