Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Κατά συνέπεια, προβλέπεται ότι τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) θα αποτελέσουν ακόμη πιο σημαντικό πρόβλημα υγείας για την χώρα μας, καθώς και διεθνώς.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στις νόσους αυτές. Το κεντρικό μήνυμα της ενέργειας αυτής είναι να αναδείξει πως, παρά το γεγονός ότι οι ΙΦΝΕ είναι χρόνιες παθήσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών, η πλειοψηφία των ατόμων με ΙΦΝΕ μπορούν σήμερα να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η διαρκής ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών από τους γιατρούς και το σύστημα υγείας.

Με αυτήν την προοπτική, ο επόμενος σταθμός ενημέρωσης διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 2 Μαρτίου, 17.00 στο Ξενοδοχείο Electra Palace με κεντρικό θέμα: «Ο ρόλος της διατροφής στην εμφάνιση και διαχείριση των ΙΦΝΕ»

Ασθενείς και γιατροί θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισηγήσεις από μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΜΙΦΝΕ και Ιατρούς ειδικούς της Θεσσαλονίκης , ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις ασθενών και απαντήσεις γιατρών με εξειδίκευση στις ΙΦΝΕ.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος του ΔΣ, Νικόλαος Βιάζης και η Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΕΟΜΙΦΝΕ, Όλγα Γιουλεμέ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΒΙΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής, Γαστρεντερολογικό Τμήμα, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός - Πολυκλινική Αθηνών»
ΓΙΟΥΛΕΜΕ ΟΛΓΑ: Καθηγήτρια Γαστρεντερολογίας, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», Θεσσαλονίκη
ΣΒΩΛΟΣ ΒΑΪΟΣ: Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και στη Γαστρεντερολογία, Επίτιμος Ερευνητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, Τμήμα Διαιτολογία, Μητροπολιτικό Κολλέγιο Λάρισας
ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ , Γαστρεντερολογική Κλινική, «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΡΑΦΑΕΛΑ: Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας - HELLESCC

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
https://www.linkedin.com/company/88061583/admin/feed/posts/ 
https://twitter.com/eomifne/status/1755612127568728298/photo/1
https://www.instagram.com/p/C3ruL5uqXaC/?hl=el 
https://www.facebook.com/photo/?fbid=410082838063671&set=a.263827789355844 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας