Η Ομάδα της Novo Nordisk Hellas «Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον Διαβήτη / Run to Change Diabetes», έδωσε δυναμικό παρών στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Αγία Παρασκευή, Ελλάδα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024- Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η Ομάδα της Novo Nordisk Hellas «Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον Διαβήτη / Run to Change Diabetes», με περισσότερους από 200 δρομείς, έλαβε μέρος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Η Ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes», αποτελούμενη από εργαζόμενους της εταιρείας, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, εκπροσώπους τη Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Deutsche Schule Athen), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη, επαγγελματίες αθλητές στίβου, δρομείς μεγάλων αποστάσεων, δημοσιογράφους του χώρου της υγείας καθώς και φίλους της ομάδας, συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στην Αθήνα, του Ημιμαραθωνίου Δρόμου 21 χλμ. και του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.

Στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου 2024, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στον Ημιμαραθώνιο με την Ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη /Run to Change Diabetes» στόχο έχει να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τον γενικό πληθυσμό της χώρας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του μπορεί να επιτευχθεί με 3 απλούς τρόπους: 1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη από μία απλή εξέταση, 2. Υιοθετώντας υγιεινή διατροφή, 3. Εντάσσοντας την άσκηση στην καθημερινότητά μας»
Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου, με αφορμή τον αγώνα της Αθήνας δήλωσε: «Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμμετέχει στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2024. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο προς στο ευρύ κοινό όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η ασθένεια του Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και η νόσος της Παχυσαρκίας, στην Ελλάδα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου