Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η ενημερωτική εκδήλωση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, με αφορμή την Εορταστική Υπογραφή Συνεργασίας του Ομίλου και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η συνεργασία του Ομίλου αφορά στην ολοκληρωμένη προσφορά ιατρικών καλύψεων με διαγνωστικές και ιατρικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλείες και σε τυχόν ιατρικές ανάγκες και περιστατικά που ενδέχεται να προκύψουν καθ' όλη την διάρκεια της προετοιμασίας των αθλητών κατά την διάρκεια των Παραολυμπιακών αγώνων.

Ο διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι ο Όμιλος θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση να βρίσκεται κοντά στους κορυφαίους αθλητές με αναπηρία που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις συνηθίζουν να κάνουν δράσεις, είπε, με την εταιρική κοινωνική ευθυνη και να στηρίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εκεί που η Πολιτεία δεν μπορεί να ενσκύψει, οι δράσεις αυτές καλύπτουν τα κενά.

Η εν λόγω συνεργασία δεν πρέπει να εκλειφθεί ως "πυροτέχνημα" παρά ήρθε για να μείνει.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, τόνισε στην ομιλία του ότι η συνεργασία της Επιτροπής με τον μεγαλύτερο ιατρικό όμιλο της Ελλάδος είναι σημαντική και με προοπτική να συνεχίσει για πολλά χρόνια.

Βάζοντας στο επίκεντρο τον αθλητή, οι προσπάθειες της Επιτροπής από την πρώτη στιγμή ήταν η κάλυψη των αναγκών των αθλητών αυτών.

Η αξιόπιστη, γρήγορη ιατρική περίθαλψη των αθλητών, αποτελεί τον κύριο στόχο. Ο αθλητής σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει, θα μπορεί να απευθύνεται κατευθείαν στον Όμιλο εκτός από το δίκτυο ιατρών της Επιτροπής. Ο Όμιλος Ιατρικού θα συμβάλλει επικουρικά.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής, υπογράμμισε ότι όσο εύκολα είναι προσελκύσεις έναν παραολυμπιακό αθλητή, τόσο δύσκολο είναι να τον κρατήσεις.

Οι εξετάσεις αφορούν και την πρόληψη, η κάλυψη θα είναι ετήσια και θα απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη των γιατρών.

Στις 20 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα και στις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των παραολυμπιακών αγώνων. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, κ. Βρούτσης, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του, το σημαντικό μήνυμα που εκπέμπει η εν λόγω πρωτοβουλία. Ως υπουργείο Αθλητισμού, τόνισε ότι θα στηρίξει την όλη προσπάθεια. Επεσήμανε επίσης την μεγάλη αξία των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι πάνω από 75% αυξήθηκε ο προυπολογισμός για τα αθλητικά κέντρα.

Μελέτες στοχεύουν στην βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Η προσβασιμότητα θα γίνει πράξη με υπουργική απόφαση. Για να υπάρξει σωστή λειτουργία, θα πρέπει να υπάρξει πρωτίστως ασφάλεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες.  Στις 20 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα και στις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των παραολυμπιακών αγώνων.

Ο ελληνικός αθλητισμός ενισχύθηκε τα τελευταία 3 χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από το 2022 με 200 εκατ. ευρώ στα ταμεία, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ