Ένα εγκατατελειμμένο κτίριο του Γηροκομείου, που βρίσκεται απέναντι από το "Λαϊκό", θα χρησιμοποιηθεί για να μειωθούν τα ράντζα στο νοσοκομείο.
Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον Real FM.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά:
"Τα ράντζα ως συνολικό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια είναι πολύ λιγότερα από πριν. Η βελτίωση είναι θεαματική για όποιον στοιχειωδώς έχει μπει σε νοσοκομείο.
Για το Λαϊκό νοσοκομείο συγκεκριμένα, δεν έχω μείνει καθόλου αδρανής γιατί πραγματικά το πρόβλημα το γνωρίζω καλά. Έχουμε βρει απέναντι από το Λαϊκό ένα κτίριο εγκαταλελειμμένο που ανήκει στο Γηροκομείο Αθηνών.
Έχω μιλήσει με τον δήμαρχο Αθηναίων και με τους υπεύθυνους του Γηροκομείου και έχουμε συνεννοηθεί να δούμε πως μπορούμε να πάρουμε ως υπουργείο Υγείας αυτό το κτίριο, να το φτιάξουμε και να μεταφέρουμε ορισμένες από τις κλινικές - κυρίως ημερήσιας νοσηλείας - ώστε να αυξήσουμε το χώρο μέσα στο Λαϊκό.
Το Λαϊκό νοσοκομείο ασφυκτιά εκεί που είναι. Δεν έχει πλέον χώρο να επεκταθεί. Πιστεύω ότι είναι ένα σχέδιο ρεαλιστικό. Δεν έχει μεγάλο χρόνο υλοποίησης και είναι σχετικά εύκολο να γίνει. Ασχολούμαι ξεχωριστά με το κάθε νοσοκομείο που έχει πρόβλημα".
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η καινοτομία μετασχηματίζει τη φροντίδα υγείας: Οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Πιθανοί κίνδυνοι του κολλαγόνου
“Reflections”: Το Keele University ανοίγει έναν νέο κύκλο διαλόγου για την επιστήμη και την κοινωνία