Την έντονη αντίδραση φαρμακοποιών προκαλεί η έκδοση του ενθέτου με τα «100 πιο σύγχρονα και ιστορικά φαρμακεία» της Ελλάδας, το οποίο κυκλοφόρησε με το “Πρώτο Θέμα”.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανέθεσε στη νομική υπηρεσία του Συλλόγου να ελέγξει το νόμιμο της υπόθεσης.

Το επιχείρημα του Κώστα Λουράντου είναι ότι απαγορεύονται οι διαφημίσεις φαρμακείων και η με οποιοδήποτε τρόπο δημόσια προβολή τους.

Πέραν αυτού, ο πρόεδρος του ΠΦΣ στρέφεται και κατά των φαρμακοποιών οι οποίοι δέχτηκαν να διαφημιστούν στο εν λόγω έντυπο:

“Δεν μου προξενεί έκπληξη αλλά επιβεβαιώνει την άποψη ότι η αλληλεγγύη έχει πλέον χαθεί”, σημειώνει ο κ. Λουράντος, για να επισημάνει:

“Ενώ κάποιοι από αυτούς τους συναδέλφους προσπαθούν μέσω της αυτοπροβολής και της διαφήμισης να ξεχωρίσουν και να λειτουργήσουν ως μονάδες, εντούτοις στις δύσκολες στιγμές (και μόνο τότε) σκέπτονται τον Σύλλογο.

Αν αυτό δεν είναι θράσος, τότε τι είναι”;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Α.Γεωργιάδης : Θα παρατείνεται και πέραν των 8 μηνών η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
Συνάντηση ΕΟΠΕ-ΣΦΕΕ: Πρωτοβουλίες και συντονισμός δράσεων με επίκεντρο τον Ογκολογικό Ασθενή
GIVMED: Η βοήθεια δεν έχει ημερομηνία λήξης