Ενημερωτικό σημείωμα λέει έστειλε το σωματείο του ΕΚΑΒ σε όλους τους εργαζομένους, καθώς πληροφορήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει η τάση να πραγματοποιούνται περιστατικά -διακομιδές- με πλήρωμα μόνο τον οδηγό.

Στο πλαίσιο αυτό, το σημείωμα αναφέρει "Δεν είναι υποχρεωμένος κάνεις (βάσει κανονισμού) να μεταφέρει περιστατικά είτε μονός του είτε με την βοήθεια συγγενών ή αν πρόκειται για διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο με έναν γιατρό. Γιατί; Διότι είναι είναι εκτεθειμένος στο νόμο! Την ευθύνη για τον ασθενή την έχει το πλήρωμα"!

Το σωματείο έχει ήδη ενημερώσει ότι "αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις επικαλείστε τον εσωτερικό κανονισμό, είτε είναι εντολή τηλεφωνητή, είτε είναι εντολή γιατρού, είτε γραφείου κίνησης ακόμη και διευθυντή. Εάν επιμένουν και δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης, εκτελείτε και κάνετε άμεσα αναφορά, ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να υπάρχει έστω και ένας μάρτυρας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο φόβος για το αεροπλάνο: Οι αιτίες και τα συμπτώματα
Ν. Παπανδρέου: Η έρευνα για τις σπάνιες ασθένειες βοηθά τους πολλούς και όχι τους λίγους
6ο Ετήσιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στην Ελλάδα: Fighting cancer in disrupted times