Ανοικτά θα μένουν τα σχολεία, παρά την εμφάνιση κρουσμάτων νέας γρίπης. Σχετική πρόταση έγινε προς το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας από το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Η πρόταση αναφέρει:

'Τα σημερινά επδημιολογικά δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημίας της νέας γρίπης συνοψίζονται ως εξής:

  • Το πρώτο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε ύφεση. Ωστόσο, η δραστηριότητα της νόσου συνεχίζεται σε μέτρια έως υψηλά επίπεδα.
  • Στα παιδιά σχολείου, η κορύφωση του πρώτου επιδημικού κύματος συνέβη μεταξύ των εβδομάδων 2009/48 και 2009/50 (Δεκέμβριος 2009). Αυτό αφορά το σύνολο των περιφερειών της χώρας.
  • Ήδη, έχει μειωθεί η σχετική συμμετοχή των παιδιών ηλικίας σχολείου επί του συνόλου των εργαστηριακώς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων – όταν αποφασίζεται – έχει τη λογική της συμβολής στην επιβράδυνση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Μετά την κορύφωση της επιδημίας η διασπορά στην κοινότητα έχει συντελεστεί και ως εκ τούτου η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων δεν έχει νόημα.

Με βάση τα παραπάνω, προτείνεται στην τωρινή φάση να σταματήσει η πρακτική τής διακοπής τής λειτουργίας των σχολείων όταν εμφανίζεται αυξημένος αριθμός περιστατικών γριπώδους συνδρομής σε τμήματα, σχολεία ή σχολικά συγκροτήματα, η οποία ακολουθείται στη χώρα μας'.

Δ.Κ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας