Εκτός ελέγχου βρίσκεται η γρίπη, καθώς  οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κατέγραψαν την Τετάρτη πέντε νεκρούς και 18 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών τη φετινή περίοδο έχει ανέλθει στους 41 και οι ειδικοί του κέντρου επισημαίνουν ότι πρόκειται για παρόμοιο αριθμό με εκείνον που είχε καταγραφεί κατά την κορύφωση της πανδημίας 2009 - 2010.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν νοσηλευτεί φέτος 174 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων 91 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Η επιδημία προκαλείται από το πανδημικό στέλεχος - Α (Η1Ν1)2009 -  που προσβάλλει χαρακτηριστικά μη άνοσα άτομα νεότερης ηλικίας, τα οποία μπορεί σε μικρό ποσοστό να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές ακόμη και αν δεν ανήκουν στις γνωστές ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι ομάδες που είχαν χαρακτηριστεί ως «υψηλού κινδύνου» κατά τη διάρκεια της πανδημίας 2009, εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο και την φετινή περίοδο.

Ειδική μνεία γίνεται στα άτομα με παχυσαρκία και στις έγκυες γυναίκες. Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης μπορεί να είναι αυξημένη σε σύγκριση
με προηγούμενες περιόδους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος μαστού:  Πώς επιδρά στη σωματική και ψυχική ευεξία η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας