Αξιοποιώντας έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ, η φαρμακευτική εταιρεία Immuron από την Αυστραλία ξεκίνησε προσπάθειες για την παρασκευή φαρμάκων που θεραπεύουν τη γρίπη.

Στην έρευνα, οι επιστήμονες του Hadassah συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο καθηγητής Yaron Ilan, διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής Α΄ του Hadassah.

Τα ευρήματα κατέδειξαν ότι η κοινή γρίπη μπορεί να αντιμετωπιστεί (και πιθανόν να προληφθεί) με φυσικά αντισώματα που βρέθηκαν στο πρωτόγαλα – το γάλα που παράγουν οι αγελάδες αμέσως μετά τον τοκετό. Πρόσφατα, η αυστραλιανή κυβέρνηση βράβευσε την εταιρεία Immuron για τις θετικές προ-κλινικές μελέτες που παρουσίασε στην από κοινού έρευνα με το Hadassah.

Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας προβλέπει κλινικές δοκιμές σε ζώα, ώστε να διαπιστωθεί αν τα αντισώματα από το πρωτόγαλα μπορούν να θεραπεύσουν και τον ιό H1N1, πιο γνωστό ως ‘Γρίπη Α’.

Μόλις πριν μερικούς μήνες, ερευνητές του Hadassah παρουσίασαν τα θετικά αποτελέσματα που είχε η κλινική δοκιμή τους για τη θεραπεία της λιπαρούς ηπατικής νόσου με το ‘124-IMM’: ένα φάρμακο, το οποίο επίσης βασίζεται στα αντισώματα από το πρωτόγαλα.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου απέδειξαν ότι η λήψη του συγκεκριμένου φαρμάκου από το στόμα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ήδη τα παραπάνω αποτελέσματα οδήγησαν στο σχεδιασμό μιας προηγμένης κλινικής δοκιμής που θα εφαρμοστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου