Όσο βελτιώνεται ο καιρός, τόσο υποχωρεί η γρίπη. Έχει, όμως, ήδη προκαλέσει 24 θανάτους, ενώ 90 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Αυτό προκύπτει από αναφορές των επιστημόνων, οι οποίες έγιναν την Πέμπτη, με αφορμή το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας - Η Υγεία των Ελλήνων υπό το Φως των Νέων Επιδημιών.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στις 26 – 28 Μαρτίου, στην Αθήνα (ξενοδοχείο DivaniCaravel) και τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Η παιδίατρος και συνεργάτιδα του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αγορίτσα Μπάκα ανέφερε ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα μπήκε στην περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα από τις 23 Ιανουαρίου.

Στις αρχές Μαρτίου, σημείωσε μείωση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα του δικτύου sentinel, η κυκλοφορία του ιού της γρίπης μάλλον κορυφώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου και παρατηρείται αποκλιμάκωση του κύματος στις επόμενες εβδομάδες.

Αν ο καιρός παραμείνει καλός, μπορεί η αποκλιμάκωση να είναι πιο σύντομη από την άνοδο της περιόδου γρίπης.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τελετή απονομής βραβείων Αριστείας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ
Κακή στοματική υγεία: Υπαίτια και για πόνους στο αφτί;
Σελίν Ντιόν: "Το αυτοάνοσο νόσημά μου θέλει πολλή δουλειά"