Διεθνής ομάδα ειδικών στη γρίπη θα μεταβεί στην Κίνα την τρέχουσα εβδομάδα για να βοηθήσει με τις έρευνες σχετικά με τον θανατηφόρο ιό H7N9, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει τον θάνατο 14 από 63 ανθρώπους που μολύνθηκαν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί εξάπλωση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ, Glenn Thomas, ανακοίνωσε ότι ο Π.Ο.Υ ακόμα προσπαθεί να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την πηγή του ιού. Επί του παρόντος οι αγορές πουλερικών συγκεντρώνουν την προσοχή και η αποστολή θα εστιάσει εκεί σε μεγάλο βαθμό την έρευνά της.

Ένα από τα θέματα τα οποία θα διερευνήσει η αποστολή είναι ο τρόπος που ορισμένοι φαίνεται να καταπολεμούν τη λοίμωξη. Αναμένεται να έχει συνομιλίες στο Πεκίνο και να επισκεφτεί περιοχές στις οποίες υπάρχει ο ιός.

Το Σάββατο η Κίνα επιβεβαίωσε ότι ένα 7χρονο παιδί μολύνθηκε από τον ιό στο Πεκίνο, πρώτο περιστατικό εκτός της περιοχής του δέλτα του ποταμού Yangtze όπου εμφανίστηκε ο ιός τον προηγούμενο μήνα.

Η αποστολή αποτελείται από Αμερικανούς, Ευρωπαίους, Αυστραλούς και Κινέζους ειδικούς.

Τη Δευτέρα ο Π.Ο.Υ ανακοίνωσε ότι περισσότερες από 1.000 στενές επαφές των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον H7N9 παρακολουθούνται στενά για συμπτώματα. Έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πηγές:
Π.Ο.Υ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο