Αυξάνονται οι νεκροί από την εποχική γρίπη, αν και οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για “μικρή πτωτική τάση” στη δραστηριότητα των ιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έως το απόγευμα της Δευτέρας, οι νεκροί είχαν ανέλθει στους 51.

Άλλοι 29 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή από τα μέσα Δεκεμβρίου, έχουν νοσηλευτεί 117 άνθρωποι με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας.

Διατροφή

Για όσους περνούν τη γρίπη ή το κρυολόγημα πιο ελαφρά, συνιστάται η κατανάλωση ζεστών αφεψημάτων, όπως το τσάι, το χαμομήλι, το ζεστό γάλα, το φασκόμηλο και το τίλιο.

Η κατανάλωση ζεστής σούπας (κοτόσουπα, κρεατόσουπα, ψαρόσουπα, σούπα με λαχανικά) βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος όταν υπάρχει πυρετός.

Βιταμίνη C

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μπρόκολο, η ντομάτα και η κόκκινη πιπεριά.

Έχουν αντιοξειδωτική δράση που βοηθά στην αντιμετώπιση του πυρετού και της καταρροής. Συνιστάται η κατανάλωση 4.000 mg ημερησίως.

Η προσθήκη μαύρου πιπεριού στις σούπες φαίνεται να μειώνει την καταρροή.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης