Αυξομειώσεις καταγράφουν οι ειδική στη δραστηριότητα της γρίπης, η οποία έχει προκαλέσει 72 θανάτους, έως το απόγευμα της Δευτέρας.

Άλλοι 28 άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρές επιπλοκές.

Από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, που ξεκίνησε η επιδημία, 150 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη έχουν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κάνουν λόγο για αυξημένη δραστηριότητα των ιών της γρίπης, η οποία ήταν σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα τις προηγούμενες μέρες.

Η επιδημία αναμένεται να κλείσει τον κύκλο της προς τα τέλη του μήνα.

Μέχρι τότε, πρέπει να τηρούμε όλα τα μέσα ατομικής υγιεινής και να προσέχουμε τη διατροφή μας.
Στόχος είναι να βοηθήσουμε το σώμα μας να εξουδετερώσει τον ιό και όχι για να ξοδεύει άσκοπα την ενέργειά του στο μεταβολισμό συστατικών που δεν του χρησιμεύουν, όπως λιπαρά.

Προτιμήστε εύπεπτες τροφές, πλούσιες σε συστατικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Α και η πρόδρομος μορφή της, το β - καροτένιο, το σελήνιο και πλήθος άλλων θρεπτικών και μη θρεπτικών συστατικών με αντιοξειδωτική δράση.

Σούπες

Οι σούπες και οι χυμοί αποτελούν μορφή που το σώμα μας δέχεται ευκολότερα τόσο από την πλευρά της ευκολότερης πέψης, όσο και λόγω της καλύτερης θερμορύθμισης στην οποία οι τροφές αυτές συνεισφέρουν.

Δ.Κ.