Σε αυξημένα επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα των ιών της εποχικής γρίπης.

Οι νεκροί έφτασαν τους 79 το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ την ίδια ώρα άλλοι 28 άνθρωποι νοσηλεύονταν στην εντατική με επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας 170 άνθρωποι με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι την εβδομάδα 23 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου, οι επισκέψεις στον γιατρό με γριπώδη συνδρομή ήταν αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη (18% του συνόλου, έναντι 16%).

Την ίδια περίοδο, στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Αθήνας ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 306 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 203 από νοσοκομεία και 103 από το δίκτυο ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών (Sentinel).

Θετικά

Από αυτά, τα 159 (52%) ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 22 (13,8%) ήταν τύπου Α και τα 137 (86,2%) ήταν τύπου Β.
Τα 22 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και από αυτά τα 18 (81,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 4 (18,2%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1)pdm.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν