Είναι γνωστό ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου, αλλά ο μηχανισμός πίσω από τη σχέση δεν έχει κατανοηθεί πλήρως.

Νέα έρευνα του Michigan State University παρέχει ορισμένες απαντήσεις για τη σχέση.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένη πρωτεΐνη που απελευθερώνεται από το σωματικό λίπος μπορεί να οδηγήσει ένα μη καρκινικό κύτταρο να γίνει καρκινικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, επίσης υποδεικνύουν ότι το κοιλιακό λίπος που βρίσκεται σε χαμηλότερα στρώματα παρά αυτό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, απελευθερώνει ακόμα περισσότερη από τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη- FGF2- η οποία ενθαρρύνει την ανάπτυξη όγκων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το λίπος στην κοιλιά και όχι απλώς ο υψηλότερος ΔΜΣ είναι ο πιο πιθανός ένοχος όσον αφορά την αύξηση του κινδύνου για καρκίνο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Oncogene.

 

Πηγές:
Oncogene.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας