Της Σοφίας Νέτα

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) συνέχισε και φέτος την επιτυχημένη παρουσία της στο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο με πάνω από 30 χιλιάδες καρδιολόγους από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 170 Έλληνες καρδιολόγοι παρακολούθησαν το συνέδριο, 40 εξ αυτών προήδρευσαν σε ομιλίες, 38 ήταν εισηγητές σε στρογγυλά τραπέζια και περισσότερες από 120 εργασίες παρουσιάστηκαν σε αναρτημένες ή προφορικές ανακοινώσεις.

Η ΕΚΕ  διοργάνωσε 2 ειδικές συνεδρίες όπου σε διαγωνισμό γνώσεων με την αντίστοιχη καρδιολογική εταιρεία της Τσεχίας. Η ελληνική ομάδα (Α. Κίτσιου, Κ. Αγγέλη, Γ. Γιαννακούλας και Κ. Δημητριάδης) ανακηρύχθηκε νικήτρια κερδίζοντας το συμβολικό κύπελλο. Επίσης  η κοινή συνεδρία ΕΚΕ με ESC με θέμα την καρδιακή ανεπάρκεια ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη σε μία κατάμεστη αίθουσα 500 ατόμων, με ομιλίες από τον  Δ. Τούσουλη, Α. Τζιακά, Χ. Χρυσοχόου, Α. Νάκα και Ι. Παρίσης υπό το συντονισμό του Προέδρου της ΕΚΕ Κ. Τσιούφη και των καθηγητών Γ. Φιλιππάτου και Φ. Τρυποσκιάδη.

Στην καθιερωμένη δεξίωση υποδοχής της ΕΚΕ συμμετείχε το σύνολο της ελληνικής αποστολής και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΕSC J. Bax και εκπρόσωποι άλλων εθνικών καρδιολογικών εταιρειών και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης. Τα επιστημονικά νέα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν εκτενώς στο προσεχές Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;