Το Ινστιτούτο Prolepsis χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας να εκδώσει εγκύκλιο, στην οποία τονίζεται ο αποκλειστικός θηλασμός μέχρι τον 6ο μήνα και η εισαγωγή στερεών τροφών μετά τον 6ο μήνα της ζωής. Πολλές συστάσεις για τη διατροφή των βρεφών περιλαμβάνονται στον Οδηγό για βρέφη, παιδιά και εφήβους που αναπτύχθηκε, εκδόθηκε και διαδόθηκε ευρέως από το Ινστιτούτο Prolepsis την περίοδο 2013-2014.

Στην επιστημονική ομάδα του Έργου των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών συμμετείχαν 40 ειδικοί επιστήμονες και καθηγητές με επιστημονικό υπεύθυνο την κα Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου από το Ινστιτούτο Prolepsis, το Υπουργείο Υγείας συνέστησε με σχετική εγκύκλιο τον Οκτώβριο 2017, την ευρεία διάχυση και χρήση των διατροφικών συστάσεων που περιλαμβάνονται στους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς για τον γενικό πληθυσμό και τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες.

Επισημαίνεται ότι το περιεχόμενο των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για διάθεση σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ έχει αναρτηθεί από το 2015 και στην επίσημη δικτυακή του πύλη. Οι Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί είναι διαθέσιμοι εδω.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα