Ο ιδρώτας εκκρίνεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες του σώματός μας κατά τη διαδικασία της εφίδρωσης. Ιδρώνουμε όταν κάνει ζέστη, όταν ασκούμαστε, όταν εκτελούμε μία επίπονη εργασία, ακόμη κι όταν έχουμε αγωνία, άγχος ή φόβο.

Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε άβολα από τον υπερβολικό ιδρώτα. Από την άλλη τα αντιϊδρωτικά, που χρησιμοποιούμε, λεκιάζουν και καταστρέφουν τα ρούχα μας, χωρίς πάντα να δίνουν λύση στο πρόβλημα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχει κάποια μόνιμη λύση;

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών), ναι, υπάρχει λύση.

«Η θεραπεία εφίδρωσης miraDry είναι μία επαναστατική, μη επεμβατική μέθοδος, εγκεκριμένη από τον FDA (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) και με σήμανση CE, η οποία μειώνει μόνιμα τον ιδρώτα, την κακοσμία και την τριχοφυΐα στην περιοχή της μασχάλης, σε μόλις μία ώρα. Πάνω από 100.000 θεραπείες miraDry έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

Πώς λειτουργεί;

Το miraDry χρησιμοποιεί ενέργεια για να δημιουργήσει θερμότητα στην περιοχή, όπου βρίσκονται οι «ενοχλητικοί» ιδρωτοποιοί αδένες και να τους εξαλείψει με ασφάλεια.

«Η τεχνολογία miraWave επιτρέπει την επιλεκτική στόχευση της ενέργειας με ακρίβεια, μόνο στο σημείο που βρίσκονται οι ιδρωτοποιοί αδένες κι έτσι δεν επηρεάζονται οι υπόλοιποι ιστοί του δέρματος», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

«Παράλληλα ψύχεται η περιοχή και προστατεύουμε έτσι τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Οι ιδρωτοποιοί αδένες θερμολύονται και δεν μπορούν να αναγεννηθούν».

Ο ρόλος των ιδρωτοποιών αδένων

Οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι οι ρυθμιστές της θερμοκρασίας του σώματός μας και τους χρειαζόμαστε για να ψύχεται το σώμα, αλλά… «το σώμα μας έχει 2-4 εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες και μόνο το 2% βρίσκεται στις μασχάλες μας. Η εξάλειψη αυτού του 2% των ιδρωτοποιών αδένων δεν επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να κρυώσει», εξηγεί ο γιατρός και συμπληρώνει:

«Με το miraDry θα πετύχουμε τη μόνιμη μείωση του ιδρώτα στην περιοχή της μασχάλης, αλλά θα συνεχίσουμε να ιδρώνουμε σε άλλες περιοχές του σώματός μας, ακριβώς όπως και πριν από τη θεραπεία».

Γιατί να επιλέξουμε το miraDry

Οι λόγοι είναι οι εξής:

· Μη επεμβατική θεραπεία

· Μία συνεδρία

· Μόνιμη απαλλαγή από τον ιδρώτα

· Θεαματική μείωση της κακοσμίας

· Σημαντική μείωση της τριχοφυΐας

· Άμεσα και μόνιμα αποτελέσματα

· Απαλλαγή από τη χρήση βλαβερών αποσμητικών και αντιϊδρωτικών

· Κλινικά αποδεδειγμένη, με έγκριση από τον FDA

Είναι επίπονη η θεραπεία;

«Για να εξασφαλίσουμε ότι η διαδικασία θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη, χορηγούμε τοπικό αναισθητικό πριν από τη θεραπεία στην περιοχή της μασχάλης. Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν τη διαδικασία ως ανώδυνη και επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές τους δραστηριότητες», λέει ο κύριος Γαϊτάνης.

Είναι φυσιολογικό μετά την εφαρμογή να παρατηρήσουμε μία τοπική ενόχληση ή ένα ελαφρύ πρήξιμο, που μπορεί να κρατήσει μερικές μέρες, οπότε καλό είναι να μην έχουμε προγραμματίσει κάποιο σημαντικό ραντεβού την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Τι αποτελέσματα να περιμένουμε;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και διαρκή. Οι κλινικές μελέτες δείχνουν κατά μέσο όρο μείωση του ιδρώτα κατά 82%, της οσμής κατά 89% και της τριχοφυΐας κατά 60-70%.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;

Σύμφωνα με τον γιατρό, που εφαρμόζει τη μέθοδο, θα δούμε αποτελέσματα με μία μόνο συνεδρία. Ωστόσο, όπως και με οποιαδήποτε αισθητική θεραπεία, ο ειδικός θα κρίνει αν θα χρειαστούμε και δεύτερη.

Πόση ώρα κρατάει η θεραπεία;

Διαρκεί περίπου μία ώρα.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος της θεραπείας ποικίλλει ανά περίπτωση, ανάλογα με το πρόβλημα και το πρωτόκολλο θεραπείας, που θα πρέπει να εφαρμοστεί, για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]