Σχεδόν πέντε εκατομμύρια μαθητές γυμνασίου έχουν χρησιμοποιήσει ένα προϊόν καπνού κάποιου είδους τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC). Αριθμός που ανεβάζει το αντίστοιχο μέγεθος του 2017 που ήταν 3,6 εκατ. νεαρά άτομα. «Η αυξανόμενη ανάπτυξη της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων από τους νέους κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους απειλεί να εξαλείψει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη μείωση της κατανάλωσης καπνού από τα άτομα νεαρής ηλικίας», δήλωσε  ο διευθυντής του κέντρου Robert R. Redfield.

Τα προϊόντα καπνού περιλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα συμβατικά τσιγάρα, τα πούρα, την πίπα και τα τσιγάρα χωρίς καύση.

Συνολικά, οι ερευνητές του CDC διαπίστωσαν ότι πάνω από το 27% των παιδιών που φοιτούν σε σχολές και πάνω από το 7% των μαθητών της μέσης εκπαίδευσης χρησιμοποιούν καπνό, ενώ η χρήση είναι υψηλότερη στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια.

Το 32% των χρηστών είναι "λευκοί" και ακολουθούνται από τα ισπανόφωνα παιδιά σε ποσοστό 21,7% , ενώ το 18,4% είναι μη ισπανόφωνα παιδιά και το 17,4% έγχρωμοι μαθητές.

Σχεδόν το 21% των μαθητών γυμνασίου δοκίμασαν ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα καπνού, ενώ το 8% καπνίζουν τσιγάρα και 7,6%  πούρα.

Επίσης, 2 στους 5 μαθητές γυμνασίου και 1 στους 3 μαθητές της μέσης εκπαίδευσης ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα προϊόντα καπνού,

"Παρά την ανησυχητική αυτή τάση, πρέπει να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αποδεδειγμένες στρατηγικές για την προστασία της νεολαίας της Αμερικής από αυτόν τον κίνδυνο για την υγεία", δήλωσε ο Dr. Redfield.

Πάντως, αυτά τα στατιστικά στοιχεία έρχονται ως συνέχεια της ανακοίνωσης του ίδιου τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει φτάσει σε επίπεδα επιδημίας. Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου στο σχολείο αυξήθηκε κατά 75% από το 2017.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα