Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για θέματα υγείας διπλασιάστηκαν την εβδομάδα πριν την επίσκεψη στα επείγοντα περιστατικά,  έδειξε νέα έρευνα του Penn Medicine.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο BMJ Open, εκτιμάται ότι είναι η πρώτη του είδους της που συνδέει ιδιωτικά στοιχεία αναζήτησης με επισκέψεις στα επείγοντα, σε προσωπικό επίπεδο.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ασθενείς- περίπου μισοί-θέλουν να μοιραστούν το ιστορικό αναζήτησης και να το συνδυάσουν με τα προσωπικά αρχεία υγείας.

Ο Jeremy Asch, δήλωσε ότι ‘’το να γνωρίζουμε τι ψάχνουν οι ασθενείς πριν την επίσκεψη στα επείγοντα μπορεί να βοηθήσει να προβλέπουμε τις ανάγκες τους και να τους καθοδηγούμε στις καλύτερες πηγές περίθαλψης. Το να γνωρίζουμε αυτό που ψάχνουν κατόπιν, μας λέει πώς μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα και βοηθά τους ασθενείς στο δρόμο τους.’’

Μεταξύ 2016 και 2017, οι ερευνητές πλησίασαν ενήλικες ασθενείς σε μεγάλο τμήμα επειγόντων περιστατικών για να διαπιστώσουν αν θα ενδιαφέρονταν να μοιραστούν το ιστορικό αναζήτησης στο  Google και τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας τους, για την έρευνα.

Από τους 300 ασθενείς που ανέφεραν ότι ασχολούνταν με το Google, σχεδόν οι μισοί ήθελαν να μοιραστούν πρόσβαση στο ιστορικό αναζητήσεών τους και στα ιατρικά τους αρχεία, με τους ερευνητές.

Οι αναζητήσεις στο Google για πληροφορίες σχετικές με την υγεία διπλασιάστηκαν, μεταξύ των ασθενών, την εβδομάδα πριν την επίσκεψη στα επείγοντα, με περισσότερους από τους μισούς να ψάχνουν για κλινικές πληροφορίες σχετικά με την αιτία επίσκεψης όπως συμπτώματα που είχαν ή πιθανές νόσους που πίστευαν ότι εμφάνισαν. Ακόμα ένα 15% έψαχνε την τοποθεσία των επειγόντων. Ασθενείς συχνά έψαχναν όρους σχετικούς με την υγεία, πολλές φορές πριν την επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα επίσης αποκάλυψαν κενά στην επικοινωνία, τα οποία οι γιατροί μπορεί να μη συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν.

Η ερευνήτρια Raina Merchant, δήλωσε ότι αυτού του είδους τα στοιχεία μπορούν να αποκαλύψουν αυτό για το οποίο νιώθουν αμηχανία να ρωτήσουν οι ασθενείς, καθώς και αυτό που θα μπορούσαν να μην καταλαβαίνουν.

 

Πηγές:
BMJ Open.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη