Ο πραγματικός αριθμός περιστατικών παιδικού καρκίνου παγκοσμίως είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό που έχει καταγραφεί, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο Zachary Ward, του  Harvard's T.H. Chan School of Public Health, δήλωσε ότι το μοντέλο υποδεικνύει ότι σχεδόν ένα στα δυο παιδιά με καρκίνο δεν διαγιγνώσκονται ποτέ και ενδεχομένως θα πεθάνουν χωρίς αγωγή.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Oncology, εντόπισε αρχεία 224.000 διαγνώσεων παιδικού καρκίνου από το 2015.

Ερευνητές υπολόγισαν τον αριθμό σε 397.000.

Προηγούμενοι υπολογισμοί βασίστηκαν σε στοιχεία από αρχεία καρκίνου, αλλά το 60% των χωρών δεν έχουν και όσες έχουν ενδεχομένως καλύπτουν μικρό ποσοστό πληθυσμού.

Η νέα έρευνα κάνει προβλέψεις για τον παιδικό καρκίνο σε 200 χώρες.

Υπολογίζει ότι αδιάγνωστα περιστατικά θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ στην Αφρική, τη Νοτιοκεντρικη Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού.

Στη βόρειο Αμερική και την Ευρώπη, μόνο το 3% των περιστατικών παιδικού καρκίνου δεν διαγιγνώσκεται.

Αν δε γίνει καμία βελτίωση, περίπου 2,9 εκατομμύρια από 6,7 εκατομμύρια νέων περιστατικών παιδικού καρκίνου θα παραμείνουν χωρίς διάγνωση μεταξύ 2015 και 2030, σύμφωνα με την έκθεση.

Ακριβείς προβλέψεις είναι απαραίτητες για να τεθούν προτεραιότητες στην περίθαλψη και να σχεδιαστεί αποτελεσματική διάγνωση και αγωγή για όλα τα παιδιά με καρκίνο, δήλωσε ο ερευνητής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση
Η Αγγειοχειρουργική Εταιρεία για τη νοσηλεία και τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου