"Ανάσα" φαίνεται πως έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα τα δημόσια νοσοκομεία. Οι ασθενείς με CoViD-19 μειώνονται σχεδόν καθημερινά, με εξαίρεση κάποιες "δύσκολες" εφημερίες, κυρίως σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

"Βλέπουμε καθημερινά όλο και μικρότερα νούμερα στον απολογισμό των νοσηλευόμενων", ανέφερε χθες στο Iatronet κυβερνητικό στέλεχος. Σύμφωνα με τα στοιχεία:

  • Την Τρίτη, νοσηλεύονταν πανελλαδικά 1.204 ασθενείς σε κλινικές CoViD-19, εκ των οποίων οι 375 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και από αυτούς οι 325 διασωληνωμένοι.
  • Το βράδυ της Τετάρτης, νοσηλεύονταν 1.190 ασθενείς με CoViD-19 και από αυτούς οι 365 σε κλίνες ΜΕΘ και οι 320 διασωληνωμένοι. 

Η θετική επιδημιολογική εικόνα αναμένεται να ανοίξει άμεσα το λιανεμπόριο (με τη μορφή του click away) και τα διά ζώσης μαθήματα για τη Γ' Λυκείου. Μέλη της επιστημονικής ομάδας εκτιμούν πως οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν κατά την αυριανή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σταθεροποίηση

Μιλώντας στο Iatronet, η Ματίνα Παγώνη (φωτογραφία πάνω), λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), έκανε λόγο για σταθεροποίηση έως μείωση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων:

"Ελπίζουμε να συνεχιστεί η τάση και το επόμενο διάστημα", τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, για να σημειώσει:

"Η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη και το προσωπικό βρίσκεται στα όριά του. Πρέπει να διατηρήσουμε την καλή εικόνα, καθώς το σύστημα δεν αντέχει άλλη πίεση. Περιμένουμε από το υπουργείο Υγείας τις προσλήψεις και την επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα