Η πυκνή χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο δεν στάθηκαν εμπόδιο στην 94χρονη κυρία Ιωάννα από τη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία κάτω), η οποία συνοδευόμενη από την εγγονή της πέρασε την πύλη του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στις 10 το πρωί, προκειμένου να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Λιγότερο από μισή ώρα μετά αποχώρησε κρατώντας το μπράτσο της εγγονής της, με τα μάτια της να μαρτυρούν το πλατύ χαμόγελο που έκρυβε πίσω από τη μαύρη της μάσκα. "Έπρεπε να το κάνω, ήθελα να το κάνω και το έκανα", είπε στο iatronet, δηλώνοντας ανακουφισμένη που αυτό θα την προστατεύσει από τον επικίνδυνο ιό. Με σαρκαστικό χιούμορ, μάλιστα, αποκάλυψε τι της έλεγαν κάποιοι που προσπαθούσαν να την αποτρέψουν. "Μου έλεγαν μην πας, εκεί πηγαίνουν οι γιαγιάδες και μπορείς να κολλήσεις, αλλά δεν πτοήθηκα και πήγα!", πρόσθεσε.

Η κυρία Ιωάννα δεν κατάλαβε καν το τσίμπημα της βελόνας, όπως είπε. Κάθισε για 15 λεπτά σε έναν χώρο και πήρε την άδεια να επιστρέψει στο σπίτι της, καθώς δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα.

"Να το κάνει όλος ο κόσμος. Έτσι θα αφήσουμε πίσω μας αυτό το κακό", ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Θόδωρος, 91 ετών, που προηγήθηκε και ήταν ένας από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στο "Ιπποκράτειο". Συνοδευόταν από τον γιο του, που είναι γιατρός και του έλυσε όλες τις απορίες ή τις όποιες επιφυλάξεις του.

Ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 85 ετών στη Θεσσαλονίκη άρχισε νωρίς το πρωί, κάτω από πυκνή χιονόπτωση, η οποία δυσκόλεψε σε αρκετές περιπτώσεις τις μετακινήσεις των ηλικιωμένων, οι οποίοι ωστόσο στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων της πόλης. Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζει η πρόσβαση στο εφημερεύον σήμερα νοσοκομείο ¨"Γ. Παπανικολάου", το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, βόρεια του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η χιονόπτωση εκεί είναι πολύ πιο έντονη, η χιονόστρωση μεγάλη και τα εκχιονιστικά έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στη διατήρηση της ομαλής και ασφαλούς πρόσβασης στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη