Τις αλλαγές που επιφέρει ο μαζικός εμβολιασμός κατά της CoViD-19 στην αιμοδοσία, επισημαίνει ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο London School of Economims (LSE) Ηλίας Μόσιαλος.

Σύμφωμα με τον καθηγητή, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς τα νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν μόνο ασθενείς κορωνοϊού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο (όπως ανακοινώνεται και στη σχετική ιστοσελίδα του ΕΣΥ, οι εθελοντές αιμοδότες καλούνται να περιμένουν 7 ημέρες μετά τον εμβολιασμό προτού δώσουν αίμα.

Στην αμερικανική ιστοσελίδα του Ερυθρού Σταυρού, ανακοινώνεται πως εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί με τα εμβόλια των Pfizer ή Moderna, δεν υφίσταται κανένας λόγος καθυστέρησης της εθελοντικής αιμοδοσίας. Εάν έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια των AstraZeneca ή Johnson & Johnson, οι εθελοντές καλούνται να περιμένουν 2 εβδομάδες πρώτου δώσουν αίμα.

"Να μην ξεχνάμε πως κάποιοι άνθρωποι θα χρειαστούν αίμα, στα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία", επισημαίνει σε ανάρτησή του ο καθηγητής, για να σημειώσει: "Η δωρεά αίματος - για όσους μπορούν - παραμένει μια ύψιστη κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα