Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του μαζικού εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπαίνουν στη μάχη και τα φαρμακεία. Όπως αναφέρει δημοσίευμα, σε ορισμένα μέρη της Αγγλίας τα φαρμακεία θα εμβολιάζουν κατά της COVID-19 σε ομάδες προτεραιότητας. Τα έξι αυτά φαρμακεία βρίσκονται στο Halifax, Macclesfield, Widnes, Guildford, Edgware και Telford.

Μετά την έναρξη των εμβολιασμών θα προστεθούν άλλα 70 φαρμακεία από την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο εμβολιασμός θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Το πλάνο είναι 200 συνολικά φαρμακεία να προσφέρουν εμβολιασμούς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται κατά επτά τα κέντρα εμβολιασμού στο δημόσιο σύστημα υγεία της χώρας. 

"Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά, είναι λογικό να συμπεριλαμβάνονται περισσότερα φαρμακεία στη μάχη αυτή, όπου είναι δυνατόν, για να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να εμβολιαστούν." είπε η Sandra Gidley, πρόεδρος της Royal Pharmaceutical Society.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη εγκρίνει τρία εμβόλια COVID-19: το εμβόλιο που βασίζεται στο mRNA της Pfizer / BioNTech, το εμβόλιο που έχει αναπτύξει η AstraZeneca (AZ) με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πιο πρόσφατα το εμβόλιο της Moderna .

Ήδη έχουν παραληφθεί τα εμβόλια Pfizer / BioNTech και AZ / Oxford, ενώ αναμένεται να παραληφθούν προμήθειες του εμβολίου της Moderna μέχρι την Ανοιξη.

2,6 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύει στον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων ανθρώπων έως τα μέσα Φεβρουαρίου, με προτεραιότητα τα άτομα άνω των 70 ετών, τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και τα άτομα που παρέχουν κατ' οίκον νοσηλεία.

Ο εμβολιασμός θεωρείται βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της COVID-19, καθώς οι μολύνσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να αυξάνονται.  Επί του παρόντος, πάνω από 2,6 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με το BBC.

 

 

Πηγές:
pmlive.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία