Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με τα κρατίδια και τους κοινωνικούς εταίρους, η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της για περαιτέρω μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοιού.

Το "σκληρό" lockdown πρόκειται να διατηρηθεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου ανεξάρτητα από τον αριθμό κρουσμάτων.

Προειδοποιήσεις για μη χαλάρωση των μέτρων στην Αυστρία

Ενόψει της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης της Covid - 19 που έχει πλέον ανιχνευθεί στην Αυστρία, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει έντονα κατά της χαλάρωσης των περιορισμών.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων παραμένει σχετικά υψηλός στην Αυστρία καθώς χθες 1.723 νέα κρούσματα καταγράφηκαν εντός 24 ωρών, αριθμός που είναι κάτω από το μέσο όρο των 1.920 κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από την covid-19 το Σάββατο ήταν 66, πάνω από το μέσο όρο των 50. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ήδη καταγραφεί συνολικά 7.053 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας της χώρας

Στην Κάτω Αυστρία, στο μεταξύ, οι διήμεροι εθνικοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοιού ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου. Τα 1.151 εμβολιαστικά κέντρα που δημιουργήθηκαν στους 573 δήμους τέθηκαν σε λειτουργία.

Γερμανία: Συστάσεις για την καραντίνα σε όσους έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη του κορωνοιού

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Αυστρία, στην γειτονική Γερμανία το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) συνιστά αυστηρότερους κανονισμούς καραντίνας για τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με εκείνους που έχουν μολυνθεί με την μετάλλαξη του SARS-CoV-2.

Σε περιπτώσεις ανίχνευσης μετάλλαξης  του SARS-CoV-2, οι ασθενείς θα πρέπει, όπως απομονώθηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική,  να μην συντομεύουν την περίοδο απομόνωσης των 14 ημερών, σύμφωνα με τις συστάσεις του RKI προς τις υγειονομικές αρχές.

Για εκείνους που έχουν έρθει σε επαφή  με άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοιό  θα μπορούν να συντομεύουν την εγχώρια καραντίνα όπως πριν, εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και δείξουν αρνητικό τεστ όταν τους ζητηθεί μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Στην περίπτωση ενδείξεων έκθεσης σε νέες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, τα Συμβούλια Υγείας θα πρέπει επίσης να δίνουν προτεραιότητα στην κατάλληλη παρακολούθηση των επαφών, συνεχίζει η σύσταση.

Επρόσωπος της RKI επιβεβαίωσε στο γερμανικό ιατρικό περιοδικό “’‘Ärtztebllatt”  ότι οι αντίστοιχες προσαρμογές είχαν ήδη γίνει στις 6 Ιανουαρίου. Επιπλέον ΄'οπως διευκρινίστηκε, δεν πρόκειται για αιτήματα του RKI, αλλά για συστάσεις που καταρτίστηκαν στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας για τις υγειονομικές αρχές.

Το περιοδικό "Der Spiegel" ανέφερε σήμερα ότι το RKI ζητά αυστηρότερες απαιτήσεις καραντίνας λόγω των νέων μεταλλάξεων του κορωνοιού..

Από σήμερα, το Ιστιτούτο Robert Koch συνιστά την επανάληψη της παρακολούθησης των επαφών εντοπισμού για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από από περιοχές μετάλλαξης του κορωνοιού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού