Το δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19 που παρασκευάστηκε από το Vector Institute έχει δείξει 100% αποτελεσματικότητα. Η ανακοίνωση βασίζεται σε αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, ανέφερε το Reuters και το  πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία ξεκίνησε μαζικές δοκιμές του EpiVac Corona τον Νοέμβριο. Η μαζική παραγωγή του δεύτερου εμβολίου της χώρας, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2021, ανέφερε τη Δευτέρα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, σύμφωνα με το TASS.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουλίου 2020, το Vector State Research Center of Virology and Biotechnology έλαβε άδεια  για κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του Κορωνοϊού σε εθελοντές. Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε στις 27 Ιουλίου. Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Μόσχα έχει πει πως το άλλο εγκεκριμένο εμβόλιό της εναντίον της COVID-19, το Sputnik V, είναι 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από την COVID-19, σύμφωνα με ενδιάμεσα αποτελέσματα.  

Επί του παρόντος, οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ινδία, τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο, τη Βενεζουέλα και τη Λευκορωσία ενώ έχει καταχωρηθεί στην Αλγερία, την Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Βολιβία και τη Σερβία για εμβολιασμό.

Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 3.591.066 περιπτώσεις κορωνοϊού στη Ρωσία, με 2.978.764 ασθενείς να έχουν αναρρώσει από την ασθένεια. Τα τελευταία στοιχεία της Ρωσίας δείχνουν 66.037 θανάτους σε εθνικό επίπεδο.

 

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη