Mολονότι σχεδόν το σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών προσπάθησαν όλη την προηγούμενη χρονιά να ανταποκριθούν στις ανάγκες για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, μέχρι στιγμής μόνο λίγες έχουν διαθέσει στην αγορά προηγμένες θεραπείες και εμβόλια. Η Regeneron είναι μία από αυτές και συγκεκριμένα το κοκτέιλ αντισωμάτων της που θα μπορούσε να της αποφέρει απροσδόκητα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. 

Αφού είχε συμφωνήσει  να παράσχει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ 300.000 δόσεις του κοκτέιλ αντισωμάτων, μόλις πριν μερικές μέρες υπέγραψε μια πολύ μεγαλύτερη συμφωνία προμήθειας για έως και 1,25 εκατομμύρια δόσεις. Εάν η εταιρεία είναι σε θέση να παράσχει όλες τις δόσεις, η συμφωνία θα φτάσει τα 2,63 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Υπενθυμίζεται, ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έχει εγκριθεί για ασθενείς με COVID-19 με ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις που διατρέχουν κίνδυνο να εξελιχθούν σε σοβαρή ασθένεια. Έχει ήδη λάβει ‘’πράσινο φως’’ για δόση 2.400mg ή 1.200mg για καθένα από τα συστατικά casirivimab και imdevimab, αλλά η εταιρεία δοκιμάζει μια δόση μισή από αυτό το μέγεθος. Εάν η εταιρεία πάρει εξουσιοδότηση από τον FDA για τη χαμηλότερη δόση, η εταιρεία θα είναι σε θέση να εκπληρώσει ολόκληρη την παραγγελία μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Με την υψηλότερη δόση, η εταιρεία αναμένει να μπορεί να παράγει περίπου 750.000 δόσεις έως τις 30 Ιουνίου.

Στην παρουσίαση της Regeneron κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Υγείας Υγείας της JP Morgan, ο επικεφαλής για την Ε & Α Γιώργος Γιανκόπουλος, είπε ότι η κοινωνία πρέπει να δώσει τις θεραπείες αντισωμάτων στους ασθενείς.

«Αυτή τη στιγμή, το εμβόλιο δεν βοηθά κανέναν από αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε. «Το μόνο πράγμα που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους… είναι αυτές οι θεραπείες αντισωμάτων». 

Οι πρώτες παραδόσεις αντισωμάτων της Regeneron στην κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσαν πωλήσεις ύψους 144 εκατ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο στην εταιρεία. 

Πηγές:
fiercepharma

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας