H Regeneron Pharmaceuticals Inc, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε ανθρώπους που εκτέθηκαν σε άλλους με λοίμωξη από κορωνοϊό, με βάση ενδιάμεσα αποτελέσματα δοκιμής τελικού σταδίου.

Το κοκτέιλ δυο αντισωμάτων REGEN-COV, οδήγησε σε 100% μείωση της συμπωματικής λοίμωξης και περίπου σε 50% χαμηλότερα ποσοστά λοίμωξης, βάσει ανάλυσης σε περίπου 400 συμμετέχοντες στη δοκιμή, που περιλάμβανε ένα μέλος νοικοκυριού με COVID-19.

Η Regeneron, ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει τα ενδιάμεσα αποτελέσματα με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, για την πιθανή επέκταση της τρέχουσας έγκρισης επείγουσας χρήσης.

Πλήρη στοιχεία από τη δοκιμή αναμένονται νωρίς στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο FDA, τον Νοέμβριο, έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης στο κοκτέιλ αντισωμάτων για την αγωγή ελαφράς έως μέτριας νόσου COVID-19 σε ενηλίκους και παιδιά.

Η δοκιμή εξέτασε το REGEN-COV για χρήση ως παθητικό εμβόλιο- που αφορά την απευθείας χορήγηση αντισωμάτων κατά του κορωνοιού στον οργανισμό. Το REGEN-COV, μπορεί ενδεχομένως να παρέχει άμεση παθητική ανοσία σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο λοίμωξης, σε αντίθεση με τα ενεργητικά εμβόλια, που χρειάζονται εβδομάδες για να παράσχουν προστασία, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο Γιώργος Γιανκόπουλος (George Yancopoulos), πρόεδρος της Regeneron, δήλωσε ότι τα στοιχεία που χρησιμοποιούν το κοκτέιλ ως παθητικό εμβόλιο, υποδεικνύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να μειώνει τη μετάδοση του κορωνοϊού και το βάρος από τον ιό και τη νόσο σε όσους μολύνονται.

Η εταιρεία αναμένει ότι το REGEN-COV θα βοηθά ανθρώπους που ανταποκρίνονται φτωχά στον εμβολιασμό.

Στη δοκιμή της Regeneron και του National Institute of Allergy and Infectious Diseases, αναφέρθηκε ένας θάνατος και μια νοσηλεία από COVID-19 μεταξύ όσων έλαβαν placebo, αλλά δεν υπήρξαν τέτοια συμβάντα στην ομάδα που έλαβε την αγωγή, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν