«Η κυβέρνηση της Ελβετίας εργάζεται προληπτικά για να διασφαλίσει την επαρκή παροχή του εμβολίου μας που θα μπορούσε να προστατεύσει τους πολίτες της από την COVID-19», δήλωσε ο John J. Trizzino, Chief Commercial Officer και Chief Business Officer της Novavax. 

Το NVX-CoV2373 βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση 3 της κλινικής ανάπτυξης για την πρόληψη της COVID-19. Είναι το πρώτο εμβόλιο που αποδεικνύει την κλινική αποτελεσματικότητα έναντι του αρχικού στελέχους COVID-19 και των δύο ταχέως αναδυόμενων μεταλλάξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Διατίθεται έτοιμο προς χρήση (υγρό σκεύασμα) και μπορεί να αποθηκευτεί στους 2 ° C έως 8 ° C .

Το NVX-CoV2373 αξιολογείται επί του παρόντος σε δύο βασικές δοκιμές Φάσης 3: μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο που παρουσίασε 89,3% συνολική αποτελεσματικότητα και 95,6% έναντι του αρχικού στελέχους σε μια μετα-hoc ανάλυση και τη δοκιμή PREVENT-19 στις ΗΠΑ και το Μεξικό που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Δοκιμάζεται επίσης σε δύο συνεχιζόμενες μελέτες Φάσης 2 που ξεκίνησαν τον Αύγουστο: Μια δοκιμή Φάσης 2β στη Νότια Αφρική που απέδειξε έως και 60% αποτελεσματικότητα έναντι των νεοεμφανιζόμενων παραλλαγών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές δοκιμές  Φάσης 1/2 στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

 

Πηγές:
globenewswire.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις