To Tel Aviv’s Ichilov Medical Center, ανακοίνωσε ότι νέα αγωγή κατά του κορωνοιού, που αναπτύχθηκε από το νοσοκομείο, βοήθησε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή COVID-19 να αναρρώσουν γρήγορα.

Το συγκεκριμένο φάρμακο είχε παρουσιάσει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκαλώντας το “θαυματουργό”. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου, που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ. Συμφωνήθηκε μάλιστα για το σκοπό αυτό να υπάρξει αύριο τηλεφωνική επικοινωνία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με τον Ισραηλινό καθηγητή Nadir Erber, προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο Times of Israel, αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία δοκιμή φάσης 1 και η ουσία EXO-CD24 δόθηκε σε 30 ασθενείς των οποίων η κατάσταση ήταν μέτρια ή σοβαρή. Και οι 30 ανέρρωσαν –οι 29 εντός 3 έως 5 ημερών.

Σύμφωνα με την έκθεση, το φάρμακο καταπολεμά τον ‘’καταρράκτη κυτοκινών’’ που είναι υπεύθυνος για τους περισσότερους θανάτους από κορωνοιό.

Αν και επόμενες φάσεις της δοκιμής θα ξεκινήσουν τώρα, αξιωματούχοι του νοσοκομείου ήδη  θεωρούν το φάρμακο πιθανό παίκτη που θα αλλάξει το παιχνίδι στην καταπολέμηση των σοβαρών περιστατικών covid-19

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιεί εξωσώματα για να χορηγήσει πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού