Πτωτική τάση παρουσιάζουν οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία. Σήμερα το πρωί, οι υγειονομικές αρχές κοινοποίησαν στο Ινστιτούτο Robert Koch 4.426 νέα κρούσματα εντός μίας ημέρας. Επίσης καταγράφηκαν εντός 24 ωρών 116 ακόμη θάνατοι.

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, το Ινστιτούτο είχε καταγράψει εντός μίας ημέρας 4.535 κρούσματα και 158 θανάτους. Την Δευτέρα, οι αριθμοί των κρουσμάτων συνήθως πέφτουν λόγω του ότι το Σαββατοκύριακο γίνονται λίγα τεστ.

Ο αριθμός των εντός 7 ημερών κοινοποιημένων νέων κρουσμάτων ανά 100 χιλ κατοίκους  (επίπτωση 7 ημερών) βρίσκεται σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία σε ομοσπονδιακό επίπεδο στο 58,9. Πριν από 4 εβδομάδες η επίπτωση αυτή ήταν στο 136.

Μοναξιά

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι γερμανοί πολίτες καταφεύγουν σύμφωνα με τα στοιχεία σε τηλεφωνική υποστήριξη λόγω του lockdown. Tον Ιανουάριο έγιναν επιπλέον 6.200 συνομιλίες ψυχικής στήριξης και φροντίδας συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο. Συνολικά 87.144 άνθρωποι απευθύνθηκαν τον Ιανουάριο στις υπηρεσίες υποστήριξης.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν πάντως η αύξηση τον Νοέμβριο του 2020  με +14% συγκριτικά με πέρυσι την ίδια εποχή και τις μέρες του Πάσχα +25%. Το ποσοστό των ανθρώπων που απευθύνθηκαν  στις υπηρεσίες βοήθειας λόγω μοναξιάς αυξήθηκε κατά 20%.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανδρική Υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;
Γιατρός του νοσοκομείου "Αττικόν": Κρίθηκε εσφαλμένη ιατρικά η διασωλήνωση του Δ. Καλλιάνου
Οδηγός για τις αλλεργίες και την κλιματική αλλαγή