Μπορεί ένα παιδικό βιβλίο να συνδεθεί με την πανδημία του κορωνοϊού και να προκαλέσει την μήνιν των συνομωσιολόγων; Και όμως γίνεται.

Στην Γερμανία το εν λόγω παιδικό βιβλίο έχει fans και ακούει στο όνομα “Conni”. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως τώρα μάλλον ως μισκροαστικό και αθώο. Με την πανδημία του κορωνοϊού  αυτό όμως άλλαξε. Αν και οι fans είναι και τώρα ενθουσιασμένοι, εντούτοις οι δημιουργοί του δέχονται μέχρι και δολοφονικές απειλές.

Η Conni με τον φιόγκο στα μαλλιά,  αποσπά ενίοτε την δυσθυμία των γονέων που τα παιδιά τους θέλουν να ακούνε ξανά και ξανά τις ιστορίες του φιλικού αυτού μικρού κοριτσιού. Το ότι η Conni όμως και πολύ περισσότερο οι δημιουργοί της θα λάμβαναν απειλητικές επιστολές ακόμη και για την ζωή τους, αυτό είναι ασυνήθιστο. Η δημοφιλής αυτή παιδική φιγούρα λοιπόν γίνεται τώρα πολιτικό ζήτημα και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση.

H πανδημία του κορωνοϊού  άλλαξε την ζωή όλων αλλά και την καθημερινότητα των παιδιών και ως εκ τούτου και της Conni. Δε πέρασε πολύς καιρός και το βιβλίο μοστράρει με 20.000 αντίτυπα στα γερμανικά βιβλιοπωλεία.

Σε 24 σελίδες η Conni λαμβάνει συμβουλές και εξηγήσεις από τον πατέρα της για τον κορωνοϊό , ζωγραφίζει εικόνες με ουράνια τόξα, εκνευρίζεται με τον μικρό της αδελφό, κάνει βιντεοκλήσεις με τον παππού και την γιαγιά και αποζητά την φίλη της.

Πολύ γρήγορα όμως όταν κυκλοφόρησαν τα αντίτυπα του βιβλίου, συνωστίστηκαν συνομωσιολόγοι στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο ως "κρατική προπαγάνδα" και εξάπτονταν που εκεί εξαπατούν τα παιδιά πως "πρόκειται για μία μεταδοτική θανατηφόρα ασθένεια".

Οι δημιουργοί του βιβλίου δεν εξεπλάγησαν πάντως από τα  oργισμένα μηνύματα και  τις επιστολές. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνώριζαν το βιβλίο αλλά αντιδρούσαν σε βίντεο ενός αυτοαποκαλούμενου "σκεπτόμενου ενάντια στο ρεύμα" (Querdenker) που το έκανε θέμα, δήλωσαν.

Το παιδικό βιβλίο γνωρίζει πλέον στην καθημερινότητα του κορωνοϊού μεγάλη αποδοχή κάτι που που φαίνεται και από τις πωλήσεις. Έτσι  μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έφτασε στη 1η θέση στην λίστα bestseller της Amazon και διατηρείται τελευταία στα Top – 10 της κατηγορίας "Υγεία για τα παιδιά", ενώ πουλήθηκε 120.000 φορές.

Οι δημιουργοί του παιδικού αυτού βιβλίου, ορισμένες από τις εικόνες του οποίου δίνουν την άισθηση ότι προέρχονται από μία άλλα εποχή  κάνουν λόγo, ανάμεσα στα άλλα, πως θέλουν με αυτό τον τρόπο να συνοδεύσουν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους και να τους εξηγήσουν με ιστορίες τον κόσμο.

Στην 30χρονη ζωή της, η Conni δεν υπήρχε ποτέ γεγονός όπως του κορωνοϊού . Tώρα όμως αλλάζει και τον κόσμο της.

Οι δημιουργοί του βιβλίου διευκρινίζουν πως θέλουν μέσα από μία νέα παιδική αφηγηματική φόρμα να μεταδώσουν πραγματικές πληροφορίες στα παιδιά. Για τον λόγο αυτό και παρουσιάζονται θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η διαφορετικότητα.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη με τον υπουργό Υγείας της Κύπρου
Άσκηση: Καλύτερα να μετράμε βήματα ή λεπτά; [μελέτη]
Λαμία: Σταφυλόκοκκος σε δείγματα φαγητού που κατανάλωσαν μαθητές