Αύξηση, αντί για μείωση της πίεσης στα νοσοκομεία, καταγράφεται κατά τη διάρκεια του lockdown.

Από τις 11 του μήνα έως και την περασμένη Δευτέρα, οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με CoViD-19 αυξήθηκαν πανελλαδικά σε 299, από 220 (αύξηση 36%). 

Αύξηση 30,5% καταγράφεται το ίδιο διάστημα στην πληρότητα των απλών κλινικών CoViD (37,04%, από 28,43%) και 11,74% στην πληρότητα των ΜΕΘ CoViD (55,09%, από 49,3%).

Η εικόνα είναι πολύ χειρότερη στην Αττική, όπου η πληρότητα των ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 90%, ενώ οι αυξημένες εισαγωγές κλονίζουν την ισορροπία των νοσοκομείων. Μία μέρα πριν από την έναρξη του lockdown, η πληρότητα των ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο βρισκόταν στο 80%.

Την ώρα που εντείνεται ο φημολογία για άνοιγμα της αγοράς, το "στοίχημα" παραμένει η διατήρηση του συστήματος Υγείας σε κατάσταση τέτοια, που να μπορεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Ράντζα

Η CoViD-19 έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σύνολο της λειτουργίας των νοσοκομείων. Κλινικές που δεν έχουν σχέση με τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού εμφανίζουν περιορισμένη δυναμικότητα, καθώς έχουν διαθέσει χώρους για ανάπτυξη κλινών CoViD.

Ράντζα αναπτύσσονται πλέον και σε ορθοπεδικές κλινικές, ενώ έχουν αναπτυχθεί οκτάκλινοι θάλαμοι, με τα κρεβάτια να απέχουν 10 εκατοστά το ένα από το άλλο.

Η απουσία παραβάν, καθιστά βάρβαρες τις συνθήκες νοσηλείας, καθώς στο ένα κρεβάτι πεθαίνει ένας ασθενής και στο διπλανό ένας άλλος μπορεί να τρώει πρωινό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος...

Πηγές:
ΕΟΔΥ, CoViD19.gov.gr, ΠΟΕΔΗΝ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία