Το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson προστατεύει από την Covid-19, σύμφωνα με ανάλυση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ που ανοίγει το δρόμο για τελική απόφαση για το νέο και εύκολο στη χρήση εμβόλιο της εταιρείας.

Επιστήμονες του FDA, επιβεβαίωσαν ότι γενικά το εμβόλιο είναι περίπου 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριας έως σοβαρής COVID-19. Επίσης είπαν ότι το εμβόλιο της εταιρίας είναι ασφαλές.

Την Παρασκευή, ανεξάρτητοι σύμβουλοι του Οργανισμού θα συζητήσουν αν οι ενδείξεις είναι ισχυρές για να συστήσουν το εμβόλιο. Με αυτή τη συμβουλή, ο FDA αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση εντός ημερών.

Η J&J δοκίμασε το εμβόλιο σε 44.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τη Νότιο Αφρική.

Διαφορετικές μεταλλάξεις του κορωνοιού κυκλοφορούν σε διαφορετικές χώρες και η ανάλυση του FDA προειδοποιεί ότι δεν είναι σαφές πόσο καλά το εμβόλιο δρα έναντι κάθε μετάλλαξης. Προηγουμένως η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το εμβόλιο δρα καλύτερα στις ΗΠΑ σε σύγκριση με τη Λατινική Αμερική και τη Νότιο Αφρική.

Παρόλα αυτά, σε κάθε χώρα ήταν πολύ αποτελεσματικό έναντι των πιο σοβαρών συμπτωμάτων και αρχικά αποτελέσματα έρευνας δεν έδειξαν νοσηλείες ή θανάτους 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα