Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πολυεθνική σκοπεύει να ξεκινήσει σύντομα δοκιμές σε παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών. Γεγονός το οποίο και επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, με δηλώσεις του στο NBC News .

Οπως ανέφερε: "Έχουμε ήδη λάβει άδεια για παιδιά 16 ετών και άνω. Κάνουμε ήδη δοκιμές με παιδιά 12 ετών, έως τα 16 και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε δεδομένα σε λίγους μήνες. Σκοπεύουμε επίσης να ξεκινήσουμε παιδιατρικές μελέτες σε νεότερες ηλικίες, από πέντε έως και 11 ετών."

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή εθελοντών ηλικίας 12 έως 15 ετών και τώρα εξετάζει άτομα νεότερης ηλικίας.

Σε παιδιά ηλικίας έως έξι ετών χορηγείται ήδη το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca σε μια νέα δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές μελετούν 300 παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι και 17 ετών για να εξετάσουν εάν ο εμβολιασμός προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους νέους.

Μέχρι στιγμής, έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες 70,5 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων Pfizer και Moderna.

Εν τω μεταξύ, 19,2 εκατομμύρια έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer και Oxford / AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο και 736.037 τη δεύτερη δόση.

Στις ΗΠΑ χορηγούνται 1,5 εκατομμύριο δόσεις την ημέρα κατά μέσο όρο, οπότε εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου εννέα μήνες για να καλυφθούν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού με το  εμβόλιο δύο δόσεων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια