Στις 312 ανέρχονται σήμερα οι λειτουργούσες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) CoViD στην Αττική.

Λειτουργούν, επίσης, 2.064 απλές κλίνες CoViD, ενώ έχουν ζητηθεί και 150 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως απλές κλίνες CoViD, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στον Real, ο υπουργός είπε πως μέσα σε 18 μέρες, έχουν προστεθεί 391 απλές κλίνες CoViD, ενώ μέσα σε έναν χρόνο έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά και έχουν προσληφθεί 10.000 υγειονομικοί.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση και είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια των υγειονομικών να βοηθήσουν τους ασθενείς.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στην κοινωνία να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια, λέγοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών πειθαρχεί.

Για τους υπόλοιπους, αναρωτήθηκε αν αξίζει τον κόπο η κούραση, η ανάγκη για μία βόλτα ή μία παρασπονδία, να ρισκάρει κανείς την υγεία τη δική του, της οικογένειάς του.

Εμβόλια

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τον Μάιο θα είναι εμβολιασμένοι όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών:

"Έχουμε εμβόλια, όχι ακόμα την ποσότητα που θέλουμε, αλλά φτάνουμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς και τους 1.750.000 εμβολιασμούς στο τέλος Μαρτίου. Όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου", είπε.

Εκτίμησε πως τον Μάρτιο θα έχουμε πολλαπλάσια εμβόλια από ότι είχαμε το Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο και φυσικά τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ακόμα περισσότερα.

"Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε όλη την κοινωνία να εμβολιαστεί και να στήσουμε το τείχος ανοσίας", επισήμανε, για να διευκρινίσει:

"Πιστεύω ότι θα έχουμε προχωρήσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς θα εγκριθεί και το εμβόλιο της Johnson & Johnson μονοδοσικό εμβόλιο, μετά η CureVac. Θα έχουμε, λοιπόν, 5 εμβόλια, κάθε εβδομάδα θα στέλνουν δόσεις αυτές οι πέντε εταιρείες, αυξάνονται οι δυνατότητες".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’