Η Johnson & Johnson εξασφάλισε άδεια έκτακτης χρήσης για το εμβόλιο της Covid-19 από τον Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο αναπτύχθηκε από τις Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, είναι μιας δόσης και βοηθά στην πρόληψη του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. 
Η έγκριση βασίστηκε σε δεδομένα που ελήφθησαν από την κλινική μελέτη φάσης III ENSEMBLE, η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής Covid-19. Έδειξε επίσης προστασία έναντι νοσηλείας και θανάτου που σχετίζεται με την ασθένεια, ξεκινώντας 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η αντιπρόεδρος της Janssen Canada Medical Affairs, Ebele Ola, δήλωσε: «Ένα εμβόλιο που αποτρέπει σοβαρές ασθένειες και προστατεύει από τη νοσηλεία και τον θάνατο που σχετίζεται με το Covid, θα βοηθήσει στην ελάφρυνση του βάρους για τους Καναδούς και την πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.
Η εταιρεία σημείωσε ότι το εμβόλιο μίας δόσης, το οποίο αξιοποιεί την πλατφόρμα εμβολίων AdVac της εταιρείας, είναι συμβατό με την τυπική αποθήκευση των εμβολίων.
Εκτιμάται ότι μπορεί να αποθηκευτεί για δύο χρόνια σε θερμοκρασία -20 ° C. Την ίδια στιγμή μπορεί να  αποθηκευτεί για τρεις μήνες σε θερμοκρασίες από 2 έως 8 ° C.

Πηγές:
pharmaceutical-business-review

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας