Σας αρέσει να τρώτε κρέας; Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε ομάδα τροφίμων, υπάρχουν καλές και κακές επιλογές.
Ακολουθούν συμβουλές για επιλογή κρέατος, από το υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α:
- Επιλέξτε κρέατα με λίγο λίπος και κοτόπουλο και αποφύγετε την κατανάλωση μοσχαριού με υψηλό επίπεδο λίπους και κοτόπουλου με πέτσα.
- Μην ξεχνάτε να υπολογίζετε τα λιπαρά και τις θερμίδες στις ουσίες που προσθέτετε.
- Να περιλαμβάνετε ψάρι στη διατροφή σας, ειδικά αυτά που έχουν υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών, όπως ο σολομός και η πέστροφα.
- Να αποφεύγετε τα εντόσθια.
- Να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το χοτ ντογκ, το ζαμπόν, το λουκάνικο και έτοιμα κρέατα για γεύμα, τα οποία μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε προσθετικά.
Πηγές:
Yπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η καθημερινότητα των χρονίως πασχόντων στην περίοδο των γιορτών: Προκλήσεις και προοπτικές
Κυστική ίνωση: Το ταξίδι από τη διάγνωση στην απεριόριστη ανάσα
Δωρεά ασθενοφόρου στο ΓΝΘ "Γ. Παπανικολάου" στη μνήμη της Ελίζας Σαμαρά