Τα 985 περιστατικά έφτασε ο αριθμός της νέας γρίπης, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, σε 20 χώρες. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Ελ Σαλβαδόρ και η Κολομβία. Στο Μεξικό επιβεβαιώθηκαν 25 θάνατοι.

Στο Μεξικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ, έχουν νοσήσει 590 άνθρωποι, ενώ στις Η.Π.Α 226.

Ο Π.Ο.Υ έχει επίσης επιβεβαιώσει λοιμώξεις από τη νέα γρίπη στις εξής χώρες: Αυστρία (1), Καναδάς (85), Χόνγκ Κόνγκ (1), Κόστα Ρίκα (1), Κολομβία (1), Δανία (1) Ελ Σαλβαδόρ (2), Γαλλία (2), Γερμανία (8), Ιρλανδία (1), Ισραήλ (3), Ιταλία (1), Ολλανδία (1), Νέα Ζηλανδία (4), Νότια Κορέα (1), Ισπανία (40), Ελβετία (1) και Βρετανία (15).

Ο Π.Ο.Υ περιμένει να δει ενδείξεις σημαντικής εξάπλωσης του ιού έξω από την περιοχή της Αμερικής πριν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού από το 5, στο 6-υψηλότερο σημείο-και σημάνει πανδημία.

Σχετικά με το μεγάλο αριθμό περιστατικών στην Ισπανία, ο εκπρόσωπος του Π.Ο.Υ Gregory Hartl δήλωσε ότι τα περισσότερα εμφανίστηκαν ως εισαγόμενα περιστατικά καθώς αφορούσαν ανθρώπους που επέστρεψαν από το Μεξικό, επίκεντρο της νόσου, και όχι μια κατάστασης όπου ο ιός εξαπλώνεται ευρέως μεταξύ του Ισπανικού πληθυσμού.

Πηγές:
Π.Ο.Υ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα