Τα επιβεβαιωμένα περιστατικά της νέας γρίπης στις Η.Π.Α ξεπέρασαν τα 2.500 σήμερα. Έτσι οι Η.Π.Α έχουν επηρεαστεί περισσότερο-ξεπερνώντας το Μεξικό-από την έξαρση του ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ.

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ανήλθε σε 3 το Σαββατοκύριακο. Τελευταίο θύμα ήταν 30 χρονος άντρας, που έπασχε από καρδιοπάθεια και πέθανε την περασμένη εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης.

Ο αριθμός περιστατικών στις Η.Π.Α έφθασε τα 2.532 σε 44 πολιτείες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των Η.Π.Α. Το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι από τον αριθμό αυτό χρειάστηκαν 104 εισαγωγές στο νοσοκομείο. Η πλειοψηφία των περιστατικών είναι ήπιας μορφής.

Η Dr. Anne Schuchat, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, των ΗΠΑ , δήλωσε ότι ο αριθμός των περιστατικών πιθανόν υπολείπεται του τελικού αριθμού, καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται. Πρόσθεσε ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα και ότι προς το παρόν δεν φαίνεται έντονη η νόσος, αλλά οι ιοί της ινφλουέντσα είναι απρόβλεπτοι και μπορούν να αλλάξουν μελλοντικά.

Ο Dr. Richard Besser, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης νόσων των Η.Π.Α, δήλωσε ότι αν και υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα σχετικά με τη σοβαρότητα της νόσου, συνεχίζουν να βλέπουν εκατοντάδες νέα περιστατικά την ημέρα.

Ο Besser δήλώσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα περισσότερα νέα περιστατικά της νέας γρίπης στις Η.Π.Α μεταδίδονται τώρα από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι λόγω κάποιας σχέσης με το Μεξικό, όπως ήταν η περίπτωση δυο εβδομάδες πριν, όταν άρχισε η εξάπλωση της γρίπης.

Μέχρι τώρα, οι θάνατοι αφορούσαν ανθρώπους που έπασχαν και από άλλα προβλήματα υγείας. Προχθές ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Κόστα Ρίκα, που συνδέεται με το νέο ιό της γρίπης. Πρόκειται για 53χρονο που έπασχε από διαβήτη και καρδιοπάθεια.

Ο Π.Ο.Υ ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 4.694 σε 30 χώρες, με τον Καναδά, την Ισπανία και τη Βρετανία να εμφανίζουν τα περισσότερα περιστατικά εκτός Η.Π.Α και Μεξικού.

Τα πρώτα περιστατικά του νέου ιού της γρίπης ανέφεραν προχθές η Αυστραλία και η Ιαπωνία, ενώ χθες αναφέρθηκε το πρώτο περιστατικό στην ηπειρωτική Κίνα. Πρόκειται για άντρα που επέστρεψε από σπουδές σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Στο Μεξικό η ζωή γυρίζει στους κανονικούς ρυθμούς της. Λύκεια, Πανεπιστήμια, κινηματογράφοι και μπαρ άνοιξαν, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα ανοίγουν και τα δημοτικά σχολεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη