Στα 14 έχουν ανέλθει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στην Ελλάδα. Το βράδυ της Παρασκευής, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι ανιχνεύτηκαν δύο νέα περιστατικά, σε άνδρα ηλικίας 22 ετών, Αμερικανό υπήκοο, ο οποίος ήρθε από τη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ και σε 8 μηνών αγοράκι, το οποίο ήρθε από την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Οι ασθενείς τελούν κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.   Επιβεβαιώνεται ότι ο τελικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον Νέο ιό μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 14, εκ των οποίων οι 8 έχουν ιαθεί πλήρως.

Οι υπόλοιποι ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. 

Σημειώνεται ότι και τα 14 περιστατικά είναι ξένοι υπήκοοι και Έλληνες οι οποίοι έχουν επιστρέψει από χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα της Νέας Γρίπης Α (Η1Ν1).

Επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι  βέλτιστοι τρόποι προσέγγισης, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών
Πώς το ChatGPT μπορεί να εμποδίσει την πολυφαρμακία
Ο θεραπευτικός μαγνητικός συντονισμός επηρεάζει το εσωτερικό ρολόι